MOBIEL SPEELPLEIN EN HUMANITAIR IN GHANA

28-09-2019

Het is eind september en 10 van onze nakamisten ⛩ staan klaar om een stukje van West-Afrika 🌍te ontdekken. Met veel motivatie en ambitie komen ze aan in Accra, de hoofdstad van Ghana. Hier verblijven ze 2 dagen vooraleer ze 12u op de bus zitten om naar Larabanga te gaan, een dorpje in het noorden van het land.

In Larabanga verblijven ze in het hart van de jungle 🌴. Het project bestaat uit twee delen. Eerste deel is elke dag mee doen aan het mobiele speelplein op het voetbalterrein van het dorpje. Ze bieden elke dag nieuwe activiteiten aan, zo organiseren zij voetbaltornooien, schminken ze de gezichtjes, leren ze dansjes aan, broekzakspelletjes worden aan de kinderen van het dorpje aangeleerd en nog heel wat speelplein activiteiten 🤡👨🏼‍🎨..

Dankzij de mensen die het project financieel hebben ondersteunt hebben ze ter plaatse het tweede deel (humanitair deel) van het project kunnen waar maken🙏🏻. Deze bestaat uit vier mooie deelprojectjes.

Het eerste projectje is materiaal kopen en uitdelen aan de verschillende moskeeën van het dorpje 🕌📿 .

Het tweede projectje is het renoveren van een schooltje aangezien ze, na een bezoekje op school, opgemerkt hebben dat de vloer en de muren van de school niet in de beste staat zijn. Hierdoor beslissen ze om een nieuwe vloer te plaatsen en ook de muren te schilderen, zowel de binnen als de buitenkant🏫🎨.

Als voorlaatste projectje hebben ze schoolmateriaal gekocht voor zowel de leerlingen als de leerkrachten. Ze maakten voor elke leerling van de school een klein zakje met primaire benodigdheden 📗✏.

Het vierde en laatste projectje is het installeren van een waterton tussen een school en een moskee zodat zoveel mogelijk mensen uit het dorpje van het water kunnen genieten 💦.

Dankzij hun motivatie en ambitie hebben ze alle projecten tot een mooi einde kunnen brengen, onze Nakamisten zijn heel fier op wat ze in Larabanga achterlaten.

De laatste dag kwam de groep bijeen, daar hebben ze aan elkaar verteld hoe ze elk stap van het project hebben ervaren⌛.

Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat sommige leden van de groep geconfronteerd werden met hun eigen referentiekader. Sommigen leerden zichzelf beter kennen. 
Anderen leerden om in (grote) groep te leven, in een andere context dan in hun dagelijks leven. 
Een puntje die bij iedereen aan bod kwam is het bewust worden van simpele dingen in het leven zoals; drinkbaar water, een stukje brood, een bankje op school, elektriciteit.. 
genieten van simpele zaken die we in ons dagdagelijkse leven krijgen. 
Leren dank u zeggen en bewust zijn van het geluk die we hebben.

Met een andere oogje op het leven vertrekken ze samen terug naar Brussel 👀💫.

Zo is ons project geëindigd 🔐 
We zien elkaar binnenkort voor nieuwe verhaaltjes..